Huis en tuin

De mama moet werken

Vandaag moet de mama voor het eerst gaan werken.
Echt werken.
Met ver weg en lang enzo.
De papa moet ook werken dus meisje gaat bij oma blijven.
Nu is de mama heeel heeel heeel blij met oma, want oma is het aller dichtstbijst en meest vertrouwd voor de mama. Maar…. Meisje hoort niet bij oma, meisje hoort bij mama.
Wanneer meisje leuk speelt en lacht gunt de mama hen de allerleukste dag samen.. Maar als er tranen zijnvan verdriet of bang of pijn of moe of honger… dan moet de mama er zijn. Om meisje te sussen, te troosten, om kleine kusjes te geven en te wiegen, voor de tiet, om zacht te zingen of wat te lopen, heen en weer. Maar mama moet weg.
Werken. Zonder meisje. Bah Bah.
De mama scheurt zich los. Na een uitvoerige tiet en het welbekende ochtendritueel. Meisje in haar bedje nadat de mama wel tien keer in haar oor heeft gefluisterd dat ze echt echt altijd terug komt en dat ze eigenlijk het liefst bij meisje is.
Eenmaal op het werk gaat het prima.
Spelen voor verloskundigen past ook nog wel een beetje in de newbornbubble. Het is zelfs leuk. Maar man-o-man, daarna…
Daarna wenst de mama dat de auto een raket was.
Bij thuiskomst vertelt oma dat meisje wel ergens een half uur ontroostbaar gehuild heeft. Mama’s buik krimpt ineen. Gelukkig is er ook veel gelachen en gekletst en ge”bbrrrr”t en geknuffeld.
Meisje en mama lopen samen met oma mee naar de auto.
Bij het afscheid nemen ziet de mama hoe oma en meisje elkaar aankijken. Door hun grote lach maakt haar hart weer een sprong. Dank lieve oma, voor deze eerste grootse dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *